Garmin cadence sensor only partially working

General bike chat that does not fit elsewhere
captain_kelly
Posts: 25
Joined: Fri Mar 30, 2012 13:35 pm

Garmin cadence sensor only partially working

Postby captain_kelly » Sun Dec 30, 2012 12:19 pm

I've had the Garmin GSC on my bike for only a couple of weeks now and the spoke sensor has stopped being picked up.

Pedal one works just fine, but nothing at all on the arm.

I'm loathed to take it apart and have a look, has anyone else had this and found a solution?

DT1999
Posts: 14
Joined: Wed Dec 26, 2012 20:42 pm

Re: Garmin cadence sensor only partially working

Postby DT1999 » Sun Dec 30, 2012 12:28 pm

I know it sounds obvious but have you checked the positioning of the magnet on the spoke.

captain_kelly
Posts: 25
Joined: Fri Mar 30, 2012 13:35 pm

Re: Garmin cadence sensor only partially working

Postby captain_kelly » Sun Dec 30, 2012 12:39 pm

@DT1999 yes I've tried it in multiple positions, then tried asking it off and running it past the sensor in my hand, still no joy.

DT1999
Posts: 14
Joined: Wed Dec 26, 2012 20:42 pm

Re: Garmin cadence sensor only partially working

Postby DT1999 » Sun Dec 30, 2012 12:48 pm

Have you tried a different magnet

captain_kelly
Posts: 25
Joined: Fri Mar 30, 2012 13:35 pm

Re: Garmin cadence sensor only partially working

Postby captain_kelly » Sun Dec 30, 2012 12:57 pm

Ok, all fixed.

Just reset the unit properly and all is good.

Quite how something as simple as this passed me by when I'm an engineer I don't know. Always looking for the difficult fix I guess.

Danlikesbikes
Posts: 3871
Joined: Tue Nov 09, 2010 22:10 pm

Re: Garmin cadence sensor only partially working

Postby Danlikesbikes » Sun Dec 30, 2012 14:34 pm

captain_kelly wrote:Ok, all fixed.

Just reset the unit properly and all is good.

Quite how something as simple as this passed me by when I'm an engineer I don't know. Always looking for the difficult fix I guess.


Happens to us all - at least you didn't take it off and start taking it apart first.
Pain hurts much less if its topped off with beating your mates to top of a climb.

User avatar
Camus
Posts: 181
Joined: Mon Dec 10, 2012 21:38 pm

Re: Garmin cadence sensor only partially working

Postby Camus » Sun Dec 30, 2012 21:05 pm

Was going to say, the reset button is your friend, I always press it after I've moved either the magnet or the unit e.g. after washing the bike or readjusting because you're hearing that click click click when you've just set off on a ride and realised its out of alignment again.


Return to “Road General”

Who is online

Users browsing this forum: garyk72 and 4 guests